Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призова политическите партии в страната да

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер призова политическите партии в страната да
Коментари Харесай

Президентът на Германия призова партиите да преосмислят позициите си след провала на преговорите за коалиция

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер прикани политическите партии в страната да премислят позициите си и да намерят компромис, с цел да образуват държавно управление. Реакцията му пристигна, откакто часове по-рано договарянията за съставянето на съдружен кабинет се провалиха и Германия изпадна в най-сериозната политическа рецесия от десетилетия насам.

Създаването на държавно управление постоянно е било сложен развой на компромиси, само че мандатът за съставяне на държавно управление е... може би най-високият мандат, даван от гласоподавателите на партия в границите на народна власт. И този мандат остава, сподели Щайнмайер, откакто беше публично известен от канцлера Ангела Меркел за неуспеха на договарянията. Той добави, че в този момент е моментът, в който всички участници би трябвало да премислят отношението си.

Държавният глава има пълномощията да свика нови избори. Решението на Меркел да го уведоми, че договарянията са несполучливи, значи, че тя няма да пробва да сформира държавно управление на малцинството единствено със " Зелените ". Преди това " Свободните демократи " се отдръпнаха изненадващо от договарянията.

Това е ден на бездънен размисъл най-малкото за това по какъв начин ще продължим напред в Германия. Като федерален канцлер ще направя всичко допустимо страната да бъде преведена сполучливо през сложните седмици, които предстоят, сподели Меркел след неуспеха на договарянията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР