Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер поиска руският президент Владимир Путин и

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер поиска руският президент Владимир Путин и
Коментари Харесай

Германският президент настоява Путин и Лавров да бъдат съдени за военни престъпления |

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер изиска съветският президент Владимир Путин и външният министър Сергей Лавров да бъдат изправени пред съда в Хага по обвинение за военни закононарушения. Той насочи апела си през днешния ден по време на аудиенция в Хелзинки, заяви БНР. 

" Всеки, който е виновен за тези закононарушения, ще би трябвало да дава пояснение ", сподели Щайнмайер в изявление за немското списание " Шпигел ".

" Това включва бойци,военни командири. И несъмнено, също тези, които носят политическата отговорност ", добави той. 

Щайнмайер разяснява и фрагментите от Буча, като ги назова потресаващи.

Тези фотоси демонстрират още един път какъв брой незаконно е нападението на Русия над Украйна, какъв брой гибел и страдалчество донесе. Това ни прави гневни и тъжни “, сподели още Щайнмайер.

Германският държавен глава призна, че до последно се е надявал на някакъв излишък от рационалност в Путин и войната против Украйна го е изненадала:

„ Не имах вяра, че Путин ще рискува политическото, икономическото и моралното руиниране на личната си страна поради имперските си мании. Това нахлуване ме раздруса “.

По думите му не би трябвало да " вършим услуга на съветския президент, като позволяваме да трансферира виновността за ставащото върху нас ".

" Аз работя цялостен живот за това да няма война и не се получи. Защо? Целта ли беше неверна? Това са дебатите, които би трябвало да проведем “, добави Щайнмайер.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР