Германският парламент реши да учреди фондация на името на канцлера

...
Германският парламент реши да учреди фондация на името на канцлера
Коментари Харесай

В Германия учредяват фондация Хелмут Кол

Германският парламент реши да учреди фондация на името на канцлера Хелмут Кол, съобщи ДПА.
По време на неговото ръководство завърши Студената война и се извърши обединяването на Германия. Една от дилемите на фондацията е и издигането на монумент на Кол в Берлин.
 Европа отдаде респект на Хелмут Кол Европа отдаде респект на Хелмут Кол
Около 20 политически водачи от цяла Европа и някогашният американски президент Бил Клинтън се причислиха към церемонията в Страсбург през днешния ден...
Решението за основаване на фондацията обаче опонира на Майке Кол-Рихтер, която и преди е казвала, че брачният партньор й не е одобрявал сходна концепция.
Според юристите на вдовицата има подозрения дали с оферти модел би могъл да се направи справедлив прочит на живота и политиката на Кол. Въпреки това всички групи в Бундестага, от консервативния блок на Ангела Меркел ХДС/ХСС до партия " Левите ", гласоподаваха за фондацията; единствено дясната популистка " Алтернатива за Германия " се въздържа.
Кол умря на 87-годишна възраст. Той заемаше канцлерския пост от 1982 до 1998 година Първоначално беше канцлер на Западна Германия, а след това и на обединена Германия.
има за цел да се отбележат заслугите на политика Кол за " свободата и единството на немския народ ", неговата отдаденост на европейската интеграция.
 Държавникът Хелмут Кол Държавникът Хелмут Кол
Хелмут Кол беше канцлер на немското и на европейското единение. Цели 16 години той беше на канцлерския пост, а четвърт век - председ...
Досега в Германия има шест сходни фондации, свързани с делото на някогашни канцлери, като да вземем за пример Фондация " Федерален канцлер Вили Брант " и фондацията Дом " Аденауер ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР