Германският парламент отдаде почит на Михаил Горбачов, като запази минута

...
Германският парламент отдаде почит на Михаил Горбачов, като запази минута
Коментари Харесай

В германския парламент почетоха Михаил Горбачов с минута мълчание

Германският парламент отдаде респект на Михаил Горбачов, като резервира минута безмълвие в памет на някогашния руски водач , който преди 32 години прокара пътя за обединяването на Германия, съобщи Асошиейтед прес. 

При откриването на пленарната сесия, която беше първата след кончината на Горбачов, знамената на Бундестага в Берлин бяха спуснати на половина.

" Той направи допустимо това, което десетилетия наред изглеждаше непостижимо – слагането на завършек на Студената война по кротичък метод и превъзмогването разделянето на нашата страна ", съобщи пред депутатите председателката на Бундестага Бербел Бас. 
 В немския парламент уважиха Михаил Горбачов с минута безмълвие Българска телеграфна агенция
Германците " дълго време пренебрегваха или може би не желаеха да повярват, че Русия, ръководена от президента Владимир Путин, от дълго време се е отклонила коренно от задачите на Горбачов ", добави тя.

" Днес има дълбока бездна сред Русия и Европа, където, според визията на Горбачов, трябваше да се построи общ европейски дом с Русия с обща архитектура на сигурността ", съобщи още Бас, като упрекна Москва, че е позволила " трагична неточност ", разрушавайки духа на съгласие.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР