Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан изрази надежда, че новата

...
Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан изрази надежда, че новата
Коментари Харесай

Германия ускорява ваксинацията срещу КОВИД-19 с нови правила

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан изрази вяра, че новата регулация, която прави по-гъвкави разпоредбите за това кой по-напред да получи ваксина против КОВИД-19, ще форсира имунизацията на популацията, съобщи ДПА.

От през днешния ден нови правила ще разрешат изключения в определянето на предпочитано приемане на ваксина, с цел да не се постанова да се изхвърлят дози. Промяната е в отговор на подадена от имунизационната акция информация, означи Шпан.

Предвижда се имунизацията на компанията " АстраЗенека " (AstraZeneca) да бъде поставяна на хората под 65 години. По преценка на немските специалисти тази ваксина не би трябвало към този момент да се употребява за по-възрастни хора.

Това ще освободи повече дози от имунизациите на " Пфайзер " / " Бионтех " (Pfizer/BioNTech) и " Модерна " (Moderna) за хора над 80 години, сподели Шпан. " По този метод по-възрастните може да бъдат имунизирани по-бързо от плануваното ", съобщи той.

Положителна проба за " английския " шам и след втора доза

Шпан приказва, откакто 14 жители на старешки дом в Германия се оказаха инфектирани с по-заразния вид на ковид, открит на първо време във Англия. Те дали позитивна проба за вируса, макар че били получили своята втора доза от имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех ".

Представител на локалните управляващи сподели, че към този момент пациентите или не са показали признаци, или имат леки признаци, което съгласно него може да се дължи на позитивно влияние на имунизацията.

Обитателите и чиновниците на старческия дом в град Белм, в северозападната провинция Долна Саксония, както и членовете на техните фамилии, са сложени под карантина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР