Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах подчерта важността от въвеждането

...
Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах подчерта важността от въвеждането
Коментари Харесай

Германският здравен министър подчерта нуждата от задължителна ваксинация

Германският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах акцентира значимостта от въвеждането на наложителни имунизации в битката против ковид, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29641
" Трябва да приемем обстоятелството, че даже и наложителната имунизация в никакъв случай няма да обхване всички ", споделя Лаутербах в днешното издание на в. " Велт ".

" Но съм уверен, че огромен брой неимунизирани ще се имунизират, в случай че въведем тази мярка ", добави министърът.

Лаутербах акцентира, че се надява наложителните имунизации да предпазят популацията в задоволителна степен в бъдеще.

Здравният министър подчертава и на нуждата от въвеждането на наложителни имунизации против ковид, макар разпространяването на разновидността Омикрон, който по думите му носи по-малък риск от тежки признаци, само че е по-заразен от други разновидности на вируса.

Според Лаутербах болестта с Омикрон не води до това човек да е защитен в по-голяма степен от идващ вид на вируса.

" Схващането, че Омикрон разновидността е завършек на пандемията е наивно ", сподели още той.

До момента Германия не е направила имунизациите против ковид наложителни за нито една група от популацията. По стратегия Бундестагът ще разисква въпроса този месец, само че в близко бъдеще не се чака взимането на решение.

Лаутербах е представител на социалдемократите, които управляват държавната коалиция. Германската социалдемократическа партия съобщи, че има за цел да приключи законодателен развой по въпроса до края на март.

Правителството заложи и по-голяма цел за достигането на така наречен групов имунитет против вируса.

Парламентарният държавен секретар на здравното министерство Сабине Дитмар съобщи в днешния брой на в. " Аугсбургер алгемайне ", че задачата на държавното управление би трябвало да е имунизацията на 95 % от хората, изключително измежду уязвимите групи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29641  Хърватия с 8817 нови случая на Коронавирус и 36 смъртни случая Хърватия с 8817 нови случая на Коронавирус и 36 смъртни случая  Кирил Петков: Няма да има наложителна имунизация, до момента в който съм министър председател Кирил Петков: Няма да има наложителна имунизация, до момента в който съм министър председател  Три зелени коридора за имунизиране през идната седмица в Русенско Три зелени коридора за имунизиране през идната седмица в Русенско
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР