Германският министър на външните работи Хайко Маас беше принуден днес

...
Германският министър на външните работи Хайко Маас беше принуден днес
Коментари Харесай

Карък: Самолетът на германски министър пак се повреди

Германският министър на външните работи Хайко Маас беше заставен през днешния ден да смени самолета за обиколката си в Северна Америка. Това стана, откакто в началото плануванаъа за полета машина на немските военновъздушни сили не можа да излети заради механически проблем.

Министерството на външните работи в Берлин заяви, че се е наложило Маас да замине на четиридневната си обиколка с по-малък "Ербъс А319 ", само че не посочи какъв е бил казусът с по-големия аероплан.

Не за пръв път по време на задгранични визити на Маас има проблеми със самолетите, написа Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

През февруари Маас трябваше да направи насилствен престой в малийската столица Бамако и да чака 20 часа, до момента в който дойде авариен аероплан. През май немският външен министър дойде със 70 забавяне на първото си посещаване в България поради нередовност на самолета.

Месец по-късно самолетът му имаше проблем с една от гумите си при кацане в Ню Йорк и той пропусна началото на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Маас отпътува за Ню Йорк, където на следващия ден ще взе участие в съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за предпазването на цивилните при въоръжени спорове. След това ще отпътува за Канада, с цел да продължи дружно с канадския министър на външните работи Кристия Фрийланд работата по плана си "Съюз за мултилатерализъм ".

Последната спирка от обиколката му е Понд Инлет в арктическата част на Канада, където ще разисква въздействието на климатичните промени с 1300-тата инуити, живеещи в селището.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР