Германският министър на правосъдието Катарина Барли заяви, че е разочарована

...
Германският министър на правосъдието Катарина Барли заяви, че е разочарована
Коментари Харесай

Германия разочарована от план Б на Мей за Брекзит, предлага втори референдум

Германският министър на правораздаването Катарина Барли съобщи, че е разочарована от проекта на английския министър председател Тереза Мей да постави завършек на безизходицата за Брекзит и предложи Англия да организира втори референдум, оповестява "Ройтерс ".
Вчера Тереза Мей се опита да приключи парламентарната невъзможност по отношение на излизането на Англия от Европейския съюз, като предложи да се търсят допълните отстъпки от Европейския съюз за проекта за попречване на митнически инспекции на ирландската граница. "Да, разочарована съм... това не е пътят напред ", разяснява Барли и добави, че Мей е пропуснала опцията да събере поддръжка за съглашението за Брекзит, контрактувано с Европейски Съюз.
Барли, която има както немско, по този начин и английско поданство, разяснява, че проектоспоразумението няма да бъде променено. Но тя добави, че може да има независимост на деяние във връзка с времето, в случай че се организира втори референдум. "Това може да успокои обстановката ", посочи тя.
От своя страна немският министър по европейските въпроси Михаел Рот също е изразил разочарованието си от речта на Мей в английския парламент, отбелязвайки в "Туитър ": "Къде е проект Б? Просто запитвам за един другар... "
Говорителят на немското държавно управление съобщи късно през вчерашния ден, че Германия продължава да се застъпва за проведено излизане на Англия от Европейски Съюз и че чака английското държавно управление скоро да реализира съглашение по оферти, подкрепени от болшинството в Народното събрание.
Германският канцлер Ангела Меркел съобщи в събота, че ще направи всичко допустимо, с цел да подсигурява, че Англия ще излезе от Европейски Съюз със съглашение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР