Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен обясни как

...
Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен обясни как
Коментари Харесай

Германия: Създаваме обща ЕС армия

Германският министър на защитата Урсула фон дер Лайен изясни по какъв начин общите европейски отбранителни сили „ към този момент се оформят “. По думите ѝ, Германия и Франция са движещите сили в европейската защита и съобщи,ч е двете страни ще си оказват помощ при положение на въоръжено нахлуване над териториите им. Това излиза наяве от нейно изказване във вестник „ Ханделсблат “.

Тя отвърна и на офанзивите на скептиците по отношение на отбранителната скица за Постоянно структурирано съдействие (PESCO), която работи от 2017 година и съгласно която европейските армии ще си сътрудничат във военни планове, написа блиц. Един подобен план, стартират през ноември, включва Франция, Белгия и Кипър, които би трябвало да развиват ракетни системи с избран обсег. Фон дер Лайен сподели, че 25 стани са се включили към PESCO „ не тъй като следват условията на Брюксел, а непринудено, тъй като изгодите са явни и тъй като в полза на сигурността на Европа “.

В отговор на публикация на някогашния министър на стопанската система Волфганг Клемент тя уточни по какъв начин промените сближават националните армии на държавите-членки. „ Тази общественост би трябвало да може да се пази “, споделя немската министърка. Тя предлага и основаването на комитет по сигурността в Европейския парламент, който да бъде осведомен за „ спешни сюжет “, когато се случат такива. Изявлението идва, откакто немското държавно управление се утвърди разновидността за уголемен текст на Елисейския контракт от 1963 година за другарство сред Западна Германия и Франция. Разширеният контракт ще бъде подписан по-късно този месец от канцлера Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР