Германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер предполага, че когато новата

...
Германският министър на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер предполага, че когато новата
Коментари Харесай

Германия предполага: Байдън ще ревизира решението на Тръмп да изтегли войските на САЩ

Германският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер допуска, че когато новата американска администрация влезе в Белия дом през януари 2021 година, ще има късмет Съединени американски щати да анулират предходното си решение да изтеглят към 9 500 от своите военнослужещи от военни бази в Германия.

" По време на предизборната акция чухме от демократите, че те имат за цел да прегледат тези проекти още веднъж доста задълбочено. (...) Ще би трябвало да забележим дали това значи, че решението ще бъде изцяло анулирано или единствено поправено в избрани елементи ", разяснява немският боен министър.

Крамп-Каренбауер продължи да отхвърля концепцията за европейска стратегическа автономност, препоръчана по-рано от френския президент Еманюел Макрон, с аргумента, че Европейски Съюз към момента се нуждае както от Съединени американски щати, по този начин и от НАТО, с цел да подсигурява сигурността си.

" Идеята за стратегическа автономност на Европа отива прекомерно надалеч, в случай че подхранва илюзията, че можем да осигурим сигурността, стабилността и просперитета на Европа без НАТО и Съединени американски щати ", посочи още тя.

Германският боен министър доразви тематиката, като означи, че на Европейски Съюз ще са нужни десетилетия, с цел да събере количеството стандартни и стратегически въоръжения, които НАТО и Съединени американски щати сега обезпечават за сигурността на континента.

Въпреки че очакванията на Крамп-Каренбауер за връщане на количеството американски бойци, ситуирани в страната на към 25 000 души, не са безпочвени, те също по този начин не са обезпечени. Демократът Джо Байдън даде обещание да възвърне доверието сред Съединени американски щати и задграничните им съдружници, хипотетично повредено от президента Доналд Тръмп.

Вашингтон продължи с предислоцирането на към 9 500 свои военнослужещи от военни бази в Германия през юли 2020 година, изпращайки някои от тях по-близо до източните граници на Европейски Съюз, а други назад вкъщи. Решението беше взето на фона на полемики в немския Бундестаг по отношение на военните разноски на страната и нуждата от понижаване на задграничното военно наличие и в подтекста на продължаващия отвод на Берлин да усили военните разноски до задачата на НАТО от 2% от Брутният вътрешен продукт.

Самата цел в началото беше доброволна, само че Тръмп настоя да стане наложителна, като заплаши да изтегли Съединени американски щати от НАТО в противоположен случай. Въпреки че множеството членове на Алианса се съгласиха да се съобразят с тази цел, не всички се съгласиха да я реализиран неотложно, като Германия е измежду тях. Тръмп неведнъж осъжда отхвърли на Берлин да усили военните разноски, аргументирайки се, че немското държавно управление би трябвало да харчи парите си за закупуване на оръжие, вместо да купува съветски газ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР