Германският комисар по въпросите на еврейския живот и лидерът на

...
Германският комисар по въпросите на еврейския живот и лидерът на
Коментари Харесай

Грета Тунберг бе критикувана заради участие в пропалестински протест

Германският комисар по въпросите на еврейския живот и водачът на Централния съвет на евреите в Германия през днешния ден разкритикуваха присъединяване на климатичната активистка в протест в Лайпциг, проявяващ взаимност с палестинците, оповестява Българска телеграфна агенция.

" си е основала положително име като активистка за климата и е засегнала значим въпрос – по тази причина в този момент разбирам нейните изказвания още по-малко ", съобщи Йозеф Шустер от Централния съвет на евреите пред новинарския уебсайт Welt.tv.

Нейните изказвания, които в последна сметка нямат никаква основа и са погрешни, не способстват с безусловно нищо за климатичното придвижване, продължи той. По-скоро тя вреди на климатичното придвижване, само че и на личния си имидж, сподели още Шустер.

Феликс Клайн, немският комисар по въпросите на еврейския живот, съобщи пред Welt.tv, че Тунберг става недостоверна и се саморазрушава.  

" Всъщност загрижеността за заздравяването на опазването на климата би трябвало да е задоволителна и активността, омразата към Израел, която Тунберг популяризира, е неприемлива ", сподели Клайн. Той приветства обстоятелството, че немското придвижване за отбрана на климата се дистанцира от държанието на Тунберг.

По данни на полицията Тунберг е взела участие в проява в центъра на Лайпциг нощес и е произнесла къса тирада. В извършената след получено позволение проява са взели участие към 200 души.

През декември Тунберг и други членове на шведския клон на групата за отбрана на климата " Петъци за бъдеще " (Fridays for Future) упрекнаха Израел в осъществяването на геноцид в линията Газа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР