Германският канцлер Олаф Шолц смята, че са необходими дипломатически усилия

...
Германският канцлер Олаф Шолц смята, че са необходими дипломатически усилия
Коментари Харесай

Шолц: Необходими са дипломатически усилия за спиране на войната в Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц счита, че са нужни дипломатически старания за преустановяване на войната в Украйна. В изявление за немския ефирен канал ZDF той разяснява смисъла на консултациите в Джеда, Саудитска арабия, които  се организираха при започване на месеца. Там представителите на над 40 страни, само че без Русия, разискаха разнообразни хрумвания, в това число украинското предложение за разрешаване на спора.

В изявлението канцлерът Шолц особено означи обстоятелството, че с изключение на страните от Латинска Америка и Африка в договарянията в Саудитска Арабия е взел участие и Китай. Според него това е значим фактор за намирането на спокойно решение. По думите му договарянията би трябвало да продължат, защото ускоряват натиска върху Русия, която би трябвало да осъзнае, че е тръгнала по неверен път и че би трябвало да изтегли войските си и да направи мира вероятен.

Същевременно Украйна продължава да оказва напън върху немското държавно управление да даде на Киев немски крилати ракети " Таурус ", съобщи организация ДПА, представен от БНР.

В Германия натискът върху канцлера Олаф Шолц по този въпрос в последно време се ускори, показва ДПА. Политици от ръководещите партии и опозицията желаеха на украинските въоръжени сили да бъде предоставена оръжейна система, подобаваща за заличаване на бункери и предпазени командни пунктове на разстояние до 500 километра.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР