Германският канцлер Олаф Шолц призова европейските държави да увеличат обещанията

...
Германският канцлер Олаф Шолц призова европейските държави да увеличат обещанията
Коментари Харесай

Шолц: Европа трябва да направи повече, за да подкрепи Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц прикани европейските страни да усилят обещанията си за военна поддръжка за Украйна, като повдигна въпроса, че помощта от най-големия донор Съединени американски щати може да отпадне, съобщи Агенция Франс Прес.

" Европа би трябвало да направи повече, с цел да поддържа Украйна ", съобщи Шолц.

" Вноските, които европейските страни са отделили до момента за 2024 година, не са задоволително огромни ", добави той и ги прикани да обсъдят по какъв начин всяка страна може " доста да разшири поддръжката " за Киев.

Канцлерът сподели, че е " много нервиран " от това, че Германия непрекъснато е подложена на критика, че не прави задоволително, до момента в който тя към този момент " прави повече от всички останали страни от Европейски Съюз, доста повече ".

Украйна се нуждае от повече муниции и въоръжение в битката си против съветските войски. Сред оръжията, които Киев търси, са крилати ракети " Таурус ", които Берлин до момента е отказал да даде.

Въпреки това Германия съставлява повече от половината от известните европейски оръжейни доставки за Украйна и Шолц съобщи, че би било " надменност да се мисли, че можем да се оправим сами в дълготраен проект ".

" Няма да е добра вест в случай че Съединени американски щати отпаднат като покровител ", сподели канцлерът.

Президентът Джо Байдън трансформира поддръжката за Украйна в собствен приоритет, а американските оръжия и финансова помощ бяха от решаващо значение за подпомагането на Киев в битката с надалеч по-големите съветски сили.

Американските републиканци оглавиха акция за прекъсване на напъните, отказвайки да разрешат нови бюджетни разноски, в случай че демократите не се съгласят първо с огромни и строги нови ограничения против противозаконната миграция.

Тъй като Съединени американски щати са в изборна година, която може още веднъж да изправи Байдън против Доналд Тръмп, президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести, че завръщането на Тръмп в Белия дом евентуално ще докара до " друга политика " във връзка с войната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР