Германският канцлер Олаф Шолц потвърди ангажимента на страната си да

...
Германският канцлер Олаф Шолц потвърди ангажимента на страната си да
Коментари Харесай

Германия прехвърля свои системи ”Пейтриът” в Литва от Словакия

Германският канцлер Олаф Шолц удостовери уговорката на страната си да пази Балтийските съдружници от НАТО - Естония, Латвия и Литва, при положение на нахлуване. На фона на войната в Украйна, на 11 и 12 юли в литовската столица Вилнюс ще се организира форумът на НАТО, 

 

Германия ще трансферира в Литва своите системи за противоракетна защита " Пейтриът ", които сега са ситуирани в Словакия. Те ще послужат за отбрана на идната среща на върха на НАТО след месец и половина. Съобщението пристигна от немското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

 

Ще бъдат трансферирани също поддържащи детайли от тези системи, които се намират в Полша. От министерството не оповестяват спомагателни детайлности, само че организация Ройтерс отбелязва, че сега Германия е разположила две батареи " Пейтриът " в Словакия и три в Полша.

 

Форумът на НАТО във литовската столица Вилнюс ще се състои на 11 и 12 юли. Очаква се на нея да бъдат взети значими решения за бъдещето на алианса на фона на войната на Русия против Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР