Германският канцлер Олаф Шолц не очаква войната в Украйна да

...
Германският канцлер Олаф Шолц не очаква войната в Украйна да
Коментари Харесай

Шолц смята, че войната в Украйна ще се проточи

Германският канцлер Олаф Шолц не чака войната в Украйна да завърши скоро, само че Берлин ще продължи да поддържа Киев с пари и оръжие, до момента в който е належащо. Това съобщи той в изявление за немския бизнес ежедневник " Ханделсблат "

" Трябва да бъдем подготвени за продължителна война, даже и да е желаем нейното по-ранно привършване ", е представен да споделя Шолц.

Канцлерът прибавя, че остава безусловно належащо Китай да не доставя Русия с оръжия. Подозренията за сходни дейности от страна на Пекин пристигнаха по-рано от Вашингтон. Съединени американски щати настояват, че комунистическата страна обмисля дали да помогне на Москва с оръжие в опит да развие околните си връзки с нея.

В друго изявление пред Бундестага в четвъртък Шолц даде обещание спомагателна поддръжка за Украйна в нейната битка за независимост, в това число с оръжие. Той се разгласи също, че страната ще продължи да оказва напън за налагане на наказания против страната агресор.

В държавното си изказване немският канцлер обърна внимание и на въпроса с настаняването на украински бежанци. Той отхвърли рецензиите, че федералното държавно управление не подхваща задоволително финансови ограничения, с цел да одобри бежанците. В същото време Шолц настоя бежанците, които нямат вероятност да останат в Германия, още веднъж да изоставен страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР