Германският канцлер Олаф Шолц каза, че страната му в скоро

...
Германският канцлер Олаф Шолц каза, че страната му в скоро
Коментари Харесай

Шолц: Германия скоро ще има най-голямата армия в Европа от страните в НАТО

Германският канцлер Олаф Шолц сподели, че страната му в скоро време ще има най-голямата стандартна войска в Европа от членовете на НАТО, оповестява сп. " Шпигел ".

" Германия скоро ще разполага с най-голямата стандартна войска в Европа в границите на НАТО ", съобщи Шолц в изявление за вестниците " Нойе берлинер редакционсгемайншафт ", " Щутгартер цайтунг " и " Щутгартер нахрихтен ".

По думите му това ще " ускори доста " сигурността на Германия и нейните съдружници.

Той изрази недоумение към рецензиите, които се насочат в Германия и чужбина против Берлин за липса на военна поддръжка за Украйна.

" Доставихме оръжия и ще доставим още оръжия ", сподели Шолц в изявлението. " Тези поръчки са в развой на осъществяване “, добави канцлерът, имайки поради доставките на тежки оръжия, които са контрактувани с промишлеността.

Той сподели, че предаването на зенитните самоходни установки " Гепард " е контрактувано за края на юли. Освен това по думите му към този момент е в ход образованието на украински военни за работа с артилерийската установка " Панцерхаубице-2000 ".

Канцлерът също по този начин изрази удивление от рецензиите на Полша, че към момента не са обезпечени контрактуваните заместители на полските доставки за Украйна.

" Водим диалози с всички наши източноевропейски сътрудници и желаеме да продължим договарянията с Полша също толкоз съществено, колкото с Чехия и Словакия ", сподели той.

С чешкото държавно управление, което " неотложно ще даде танкове " Т-72 " на Украйна ", има " тъкмо съглашение за това какво и по кое време ще им доставим ", съобщи Шолц.

Според него всички съдружници на Германия са наясно, че " Бундесверът не разполага с огромни ресурси от подготвена за потребление техника, която просто да бъде изпратена ".

По думите му е " огромен проблем ", че немската войска е " структурно недофинансирана от 2010 година насам ". Той сподели, че това като цяло е лимитирало отбранителния капацитет на Германия, само че благодарение на специфичен фонд за Бундесвера в размер на 100 милиарда евро нещата би трябвало да се трансформират.

Според Шолц фондът би трябвало доста да укрепи немската войска. Канцлерът счита, че пакетът съставлява и инвестиция в европейската сигурност, показва " Шпигел ".

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР