Германският канцлер Олаф Шолц и председателят на Централния еврейски съвет

...
Германският канцлер Олаф Шолц и председателят на Централния еврейски съвет
Коментари Харесай

Олаф Шолц заплаши с експулсиране антисемити без германски паспорт

Германският канцлер Олаф Шолц и ръководителят на Централния еврейски съвет Йозеф Шустер осъдиха неотдавнашните антисемитски прояви в цяла Германия по време на възпоменателното събитие, отдадено на 85-годишнината от Кристалната нощ. Всяка форма на антисемитизъм трови обществото, съобщи Шолц.

Той прикани хората в Германия да се опълчват интензивно на маргинализирането на евреите. Дискриминацията и антисемитизмът са преследвали евреите в продължение на епохи - изключително по време на Холокоста, та даже и през днешния ден, съобщи Шолц на възпоменателната гала на Централния съвет на евреите в синагогата Бет Цион в Берлин. " Това е срам. То ме възмущава и засрамва надълбоко “, съобщи той.

„ Нищо, безусловно нищо – нито генезис, нито политически убеждения, нито културни особености, нито изказвания за постколониална история, не могат да оправдаят празунването на ужасяващото кръвопролитие на почтени цивилни “, уточни той.

Канцлерът акцентира, че няма значение дали антисемитизмът е политически или набожен, дали идва отляво или отдясно, дали е израснал в Германия или е импортиран в страната извън.

" Всяка форма на антисемитизъм трови нашето общество. Точно както ислямистките демонстрации и манифестации сега. Ние не толерираме антисемитизма. Никъде. "

Шолц заплаши с депортиране мигрантите, които се държат антисемитски. Всички би трябвало да знаят, че в този случай рискуват да изгубят " статута си на престояване ". Защитата на еврейските институции била както обвързване на страната, по този начин и цивилен дълг. Но единствено това не е задоволително. " Ако евреите в Германия би трябвало да живеят зад все по-големи защитни щитове, това е неприемливо ", продължи Шолц. Канцлерът благодари на всички, които са показали взаимност с жертвите на терора на Хамас на манифестации, бдения или в обществените мрежи. " Това ни дава убеденост и укрепва нашата общественост. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР