Германският канцлер Олаф Шолц е призовал днес руския президент Владимир

...
Германският канцлер Олаф Шолц е призовал днес руския президент Владимир
Коментари Харесай

Путин с пореден бисер пред Шолц: Ударите по украинска инфраструктура били неизбежни

Германският канцлер Олаф Шолц е призовал през днешния ден съветския президент Владимир Путин да откри дипломатическо решение на войната в Украйна колкото се може по-скоро, " в това число посредством евакуиране на съветските войски " от прилежащата страна, съобщи Ройтерс, като цитира документално изказване на неговия представител, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Канцлерът осъди в частност съветските въздушни удари по цивилната инфраструктура в Украйна и акцентира решителността на Германия да поддържа Украйна в обезпечаването на нейните отбранителни качества против съветската експанзия ", добави представителят на Шолц. Разговорът сред двамата водачи е траял един час и те са се споразумели да продължат да поддържат връзка.

Руският президент Владимир Путин съобщи пред немския си сътрудник Олаф Шолц, че офанзивите на Москва против украинската инфраструктура са " неизбежни " и упрекна Запада, че води " разрушителна " политика, съобщи Агенция " Франс прес ", съобщи Актуално.

" Беше маркирано, че съветските въоръжени сили от дълго време се въздържат от прецизни ракетни удари по избрани цели на територията на Украйна ", се споделя в изказване на Кремъл след телефонния диалог сред Шолц и Путин.

" Но в този момент сходни ограничения се трансфораха в насилствен и неминуем отговор на провокативните офанзиви на Киев против гражданската инфраструктура на Русия ", добави Кремъл. През последните седмици Москва нанесе удари по енергийните мрежи на Украйна.

" Вниманието беше привлечено от разрушителната линия на западните страни, в това число Германия, които доставят киевския режим с оръжие и образоват украинските военни ", се споделя в изказването на Кремъл.

Путин съобщи, че " политическата и финансовата поддръжка " от западните съдружници на Украйна " води до обстоятелството, че Киев изцяло отхвърля концепцията за каквито и да било договаряния ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР