Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че цифровия данък на Европейския

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че цифровия данък на Европейския
Коментари Харесай

Европа решава за данъка върху технологичните компании през декември

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че цифровия налог на Европейския съюз ще бъде препоръчан на среща на финансовите министри на Европейски Съюз най-късно през декември.

" Обсъждаме го с Франция. Но забележете: не приказваме дали да таксуваме цифровите компании, а обсъждаме по какъв начин да се направи това. Ще има предложение до декември ", сподели Меркел в изявление за немския онлайн портал t-online.de, представено от Reuters.

Франция от дълго време е главният покровител на налога, само че от ден на ден се разочарова от немското съмнение, обвързвано с детайлностите, откакто Берлин по принцип се съгласи с концепцията през юни.

След месеци тежко лобиране, френското държавно управление съобщи, че единствено Дания, Швеция и Ирландия остават срещу.

 Данъкът върху Фейсбук, Amazon и Гугъл може да компенсира Brexit
Данъкът върху Фейсбук, Amazon и Гугъл може да компенсира Brexit

Холандия е изрично срещу промени в еврозоната

Германия съобщи тази седмица, че поддържа оферти проект на Европейски Съюз за налог върху оборота на огромните интернет компании като Гугъл и Фейсбук, за които Брюксел твърди, че незаслужено заплащат по-малко налози спрямо други компании.

Коментарите на Меркел идват в миг, когато немското държавно управление се приготвя да показа тактика за изкуствен интелект, с цел да помогне на най-голямата стопанска система в Европа да се приспособява към цифровата ера.

По информация на Reuters Берлин е отделил към 3 милиарда евро за научни проучвания, свързани с изкуствения разсъдък.

" Нашият предстоящ разцвет зависи значително от това, както и от въпроса дали и по какъв начин можем да защитим нашите европейски полезности, свързани с достолепието на личността и отбраната на персоналния живот в цифровата ера ", сподели Меркел за t-online.de.

Германия е в челните редици на индустриалните нововъведения от десетилетия, само че политиците са закъснели да осъзнаят, че експортният модел, основан на обичайното произвеждане, е уязвим и се бори да догони високотехнологичните си съперници от Съединени американски щати и Азия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР