Германският канцлер Ангела Меркел призова германците да не застрашават постигнатото

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова германците да не застрашават постигнатото
Коментари Харесай

Меркел призова германците да не развалят постигнатото с коронавируса със своеволия

Германският канцлер Ангела Меркел прикани германците да не заплашват постигнатото досега в забавянето на разпространяването на ковид, като се връщат към нормалност прекомерно бързо , оповестява " Ройтерс ".

Магазини, учебни заведения и заводи заработиха още веднъж, а някои граници ще стартират да се отварят тази седмица. Но правилото за съблюдаване на разстояние 1,5 метра към момента е в действие, а маски се изискват в градския превоз и в множеството магазини.

Меркел непрестанно приканва за нараснало внимание при мощен напън от страна на някои държавни представители и бизнеса , които упорстват за по-бързо разпределяне.

" Коронавирусът остава заплаха за всички нас ", съобщи Меркел пред долната камара на Бундестага, като добави, че германците ще живеят с пандемията известно време и към момента няма дейно лекуване или ваксина .

" Би било потискащо, в случай че би трябвало да се върнем към рестриктивните мерки , които желаеме да оставим след себе си, тъй като желаеме прекалено много прекомерно рано ", сподели Меркел.

Коефициентът на възпроизвеждане на ковид в Германия, за който Меркел споделя, че би трябвало да остане под сериозния предел от 1, с цел да се избегне претоварване на здравната система, падна до почти 0,94 във вторник от 1,07 в понеделник.

Меркел изясни на германците да се връщат в офиси, учебни заведения, кафенета и спортни клубове, като в същото време съблюдават разстояние и мият ръцете си. Тогава ще бъде допустимо стопанската система да се възвърне , да бъдат избавени работни места и хората да бъдат предпазени.

Една огромна стъпка по този път е да се отворят още веднъж границите в Европа, което би помогнало на пътуващите с рейсове, фамилиите и туризма. По-рано министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер очерта последователно облекчение на граничния надзор от събота.

" Целта е, в случай че появяването на инфекции разрешава - желая да кажа още веднъж - че от 15 юни граничният надзор в Шенгенската зона може да бъде изцяло отстранен ", сподели Меркел.

В Германия има 171 306 доказани случаи на ковид, а Институтът Робърт Кох за инфекциозни болести осведоми, че 7 634 души са умряли.
 Германия разхлабва граничния надзор от събота и изцяло отваря след месец
Германия разхлабва граничния надзор от събота и изцяло отваря след месец

Хорст Зеехофер заяви, че задачата е изцяло унищожаване на граничния надзор на 15 юни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР