Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че ще настоява пред европейските

...
Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че ще настоява пред европейските
Коментари Харесай

Меркел ще настоява ЕС да реши през март за преговорите със Скопие и Тирана

Германският канцлер Ангела Меркел разгласи, че ще упорства пред европейските водачи да стартират договаряния със Северна Македония и Албания и решението да бъде взето по време на среща на върха през март, съобщи " Ройтерс ".

" Преди всичко желаеме да реализираме единодушие на идващия Европейски съвет през март за започване на договарянията с Албания, а също и със Северна Македония, " сподели тя пред кореспонденти в Берлин, където одобри албанския министър председател Еди Рама, написа организацията. " И двете страни реализираха доста. Ще работим интензивно, с цел да реализираме мечтаните резултати през март. "

Скопие и Тирана не получиха дата за договаряния през октомври предходната година. При Албания съпротивата беше на няколко страни и бе обвързвана с политическата конюнктура и корупцията в страната, до момента в който при Северна Македония съществена спирачка бе аргументът на Франция, че Европейски Съюз първо би трябвало да се " самореформира " и да промени метода, по който се уголемява и води договаряния за участие. В Скопие повторното отсрочване на началото на договарянията докара до оставката на държавното управление.

Редица страни в Европейски Съюз в същото време не са съгласни, че даването на европейска вероятност на страни, които заслужават да бъдат насърчени поради напредъка си, изключва промените. Те се оповестиха за по едно и също време начало на договарянията с Европейски Съюз и смяна на метода, по който те протичат нормално.

Някои наблюдаващи разпореждат очаквания на срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани, която би трябвало да се състои през май в Хърватия - ръководител на Съвета на Европейския съюз през първата половина на годината. Срещата, която се състоя в София през същия месец на 2018 година, обаче още веднъж се блъска със съпротивата на Париж страните от района да бъдат окуражени с по-добра европейска вероятност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР