Германският канцлер Ангела Меркел навлезе в решаваща седмица, която може

...
Германският канцлер Ангела Меркел навлезе в решаваща седмица, която може
Коментари Харесай

Тежка седмица за Меркел у дома

Германският канцлер Ангела Меркел навлезе в решаваща седмица, която може да дефинира бъдещето на нейното държавно управление. Меркел се бори със свързани с миграционната политика рецесии, както в чужбина, по този начин и в страната, съобщи DPА.

Меркел пробва непременно да избегне спор с вътрешния министър Хорст Зеехофер за това кой да бъде допускан в страната. Министърът, който е и водач на съдружната партия Християнсоциален съюз (ХСС), заплаши, че от началото на юли ще стартира да стопира бежанци на границата.

Във вторник на Меркел предстоят срещи с водачи на обединението. През уикенда заместник-лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Ралф Щегнер съобщи, че неговата партия няма да поддържа неотложно връщане на мигрантите, идващи на немската граница.

Източници в ГСДП оповестиха, че партията се готви за възможни предварителни избори, в случай че обединението се разпадне.



В четвъртък водачите на страните от Европейски Съюз ще се срещнат още веднъж в Брюксел, с цел да се опитат да реализират прогрес в намирането на европейско решение на миграционната алтернатива.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР