Германският канцлер Ангела Меркел настоява за бързо формиране на ново

...
Германският канцлер Ангела Меркел настоява за бързо формиране на ново
Коментари Харесай

Меркел настоява за бързо формиране на ново правителство

Германският канцлер Ангела Меркел упорства за бързо образуване на ново държавно управление със социалдемократите , наблягайки, че единствено коалиция ще донесе " устойчиво държавно управление " , което е належащо в миг на предизвикателни времена за Европа, оповестява АП.

В сряда консерваторите на канцлера и социалдемократите ще стартират диалози за удължение на съдружното им държавно управление с още четири години.

Първоначално социалдемократите не желаеха да се коалират с християндемократите след пагубното си показване на парламентарните избори през ноември, само че след това склониха да договарят с Меркел, откакто консерваторите не съумяха да се схванат за коалиция със Зелената партия и свободните демократи.

Подкрепям бързи договаряния и мисля, че устойчиво държавно управление е базата, от която най-добре можем да работим с Франция и за Европа, уверен е немският политик.

Според нея държавно управление на малцинството " няма да бъде устойчиво ".

Меркел разяснява и антисемитизма. Тя акцентира, че консервативната й партия единомислещо осъжда анисемитски актове като подпалване на израелското знаме. Канцлерът предизвести, че държавното управление ще употребява всички налични средства за битка с сходни произшествия.

" Ние осъждаме антисемитизма и ксенофобията и никакви различия, нито даже за статута на Йерусалим, не могат да оправдаят такива дейности ", сподели тя пред публицисти след среща с управлението на Християндемократическия съюз.

През уикенда в Берлин се организира митинг след решението на Съединени американски щати да признаят Йерусалим за столица на Израел. Полицията заяви, че по време на демонстрацията е било горено знамето на Израел и е имало антисемитски лозунги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР