Германският канцлер Ангела Меркел и унгарският министър-председател Виктор Орбан влязоха

...
Германският канцлер Ангела Меркел и унгарският министър-председател Виктор Орбан влязоха
Коментари Харесай

Меркел и Орбан се хванаха за гушите заради мигрантите на пресконференция

Германският канцлер Ангела Меркел и унгарският министър-председател Виктор Орбан влязоха в спор за това по какъв начин Европа би трябвало да се оправя с мигрантите. Според Меркел би трябвало да се демонстрира „ човечност “, до момента в който Орбан прикани границите на Съюза да бъдат затворени, предава " Дойче Веле ".

По време на напрегната конференция, Германският канцлер Ангела Меркел назова позицията на унгарското държавно управление по миграцията „ проблематична “ и прикани към това, хората искащи леговище да бъдат третирани хуманно.

„ Унгария не поема задоволително отговорност във връзка с миграцията. Проблемът, който виждам и мястото където лежат нашите разлики е, че би трябвало постоянно да помним и в никакъв случай да не забравяме, че това са човешки същества “, съобщи Меркел след договарянията си с Орбан в Берлин.

„ Става дума за човешки същества, които идват при нас. Това е човещина “, безапелационна бе тя обвинявайки Орбан в липса на човечност.

„ Германия и Унгария виждат света друго “, съобщи Орбан на собствен ред.

Според него Европа може най-добре да показва хуманизъм, премахвайки това, което подтиква бежанците да подхващат пътуването към нея. „ Трябва да сме хуманни, без да сътворяваме причина за привличане и единственият метод за това е да затворим границите и да не позволяваме хора, които предизвикват неприятности “, добави той.

Същевременно Орбан добави, че Германия би трябвало да бъде признателна за оградата, която Унгария е построила на границата си, която е „ охранявана от 8000 въоръжени мъже “. „ Смятам че е непочтено това, че Германия постоянно ни упреква в липса на взаимност “, заключи Орбан.

Той насочи и подигравка към Гърция, като съгласно него влезлите мигранти би трябвало да бъдат пратени точно там. „ Не е наша работа да записваме тези хора, които идват на границата ни, тъй като те идват от Гърция. Гърците не са създали това, само че ние би трябвало да го вършим. Ние не одобряваме, че Унгария би трябвало да бъде първа точка на влизане в Европейски Съюз. Затова считаме, че хората, които Германия връща от своята територия, би трябвало да бъдат пратени в Гърция, а не в Унгария. Това ще бъде дълъг правосъден спор и ние сме подготвени за това”, добави Орбан.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР