Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон са

...
Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон са
Коментари Харесай

Меркел и Макрон призоваха Путин да освободи украинските моряци

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон са настояли през днешния ден пред съветския президент Владимир Путин страната му да освободи украинските моряци, които задържа три кораба в Керченския пролив край Крим в края на предходната седмица. Това заяви Ройтерс, като се базира на прессекретаря на Кремъл Дмитрий Песков.

 © Българска телеграфна агенция
Макрон и Меркел са имали обособени срещи с Путин в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес. Руският президент е декларирал, че въпросът с моряците е от компетенциите на съда.

Вчера стана ясно, че украинците са били трансферирани в Москва. Двадесет и четиримата украински жители - военни моряци и представители на Службата за сигурност на Украйна са задържани до 25 януари. Те са обвинени в нелегално прекосяване на съветската граница и ги заплашва наказване до 6 години отнемане от независимост.
 Европейски съд по правата на индивида желае пояснения от Русия за рецесията в Украйна Европейски съд по правата на индивида желае пояснения от Русия за рецесията в Украйна
Европейският съд по правата на индивида изпрати въпроси към Москва за ситуацията на задържаните украински моряци. Съдът изиска отговорите до понеделни...

Меркел е призовала Путин за усмиряване на напрежението сред Русия и Украйна, заяви нейният представител Щефен Зайберт. Германският канцлер е разискала и с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп случая в Керченския проток, добави още представителят.

" Канцлерът разисква с президента на Съединени американски щати, в границите на срещата на върха на Г-20 в Аржентина, наред с други въпроси, руско-украинския спор в Керченския проток. Тема на диалог, също по този начин, е било и декларираното от Съединени американски щати отдръпване от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват на деяние ", написа Зайберт в " Туитър ", публикувайки и фотография от диалога сред Меркел и Тръмп.

Kanzlerin #Merkel berät sich am Rande des #G20-Gipfels in Argentinien mit US-Präsident @POTUS Donald Trump, u.a. zum russisch-ukrainischen Konflikt an der Straße von Kertsch. Thema war auch die angekündigte Kündigung des INF-Vertrages durch die USA. #G20Argentinapic.twitter.com/KcqQjdg1ld
— Steffen Seibert (@RegSprecher) 1 декември 2018 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР