Германският канцлер Ангела Меркел и франският президент Еманюел Макрон се

...
Германският канцлер Ангела Меркел и франският президент Еманюел Макрон се
Коментари Харесай

Зад стените на средновековна средиземноморска крепост, Макрон и Меркел планират бъдещето на Европа

Германският канцлер Ангела Меркел и франският президент Еманюел Макрон се срещнаха зад стените на средновековна островна цитадела в Средиземноморието в четвъртък, за да очертаят идващите стъпки за партньорство, което е движещата мощ зад Европейския съюз , написа " Ройтерс ".

В двора на " Форт де Бреганшон " Меркел бе посрещната от Макрон и брачната половинка му Бриджит. " Най-доброто място в света ", разяснява Меркел пред своите домакини на британски, до момента в който и посочваха особеностите на крепостта, обичайна лятна резиденция на френските водачи. След това си сложиха хирургически маски и влязоха вътре, с цел да стартират диалозите си.

Ливан, антиправителствените митинги в Беларус, рецесията COVID-19, държавният прелом в Мали и напрежението сред Гърция и Турция са едни от главните тематики в диалозите.

Меркел - имайки поради своето завещание след привършване на 15 години на власт - се стреми да реализира прогрес по някои дългогодишни цели, надалеч от ежедневната драма на интернационалните каузи .

Те включват, съгласно двама висши немски държавни източници, какви връзки би трябвало да има Европа с Китай , д а си показват още веднъж формата на Европейски Съюз след излизането на Англия и да дефинират ролята на Европа като отбранителна мощ, която да подхожда на нейната икономическа мощност .

" И двамата (Меркел и Макрон) са наясно, че Европейски Съюз е в решителен интервал и че Франция и Германия - макар че имат разнообразни гледни точки по доста въпроси - би трябвало да се поддържат ", разяснява един от немските държавни източници.

През юли Меркел и Макрон работиха дружно, с цел да убедят спорещите членове на Европейски Съюз да се съгласят да дадат на блока, за първи път в историята, пълномощия за събиране на задължения за финансиране на възобновяване след Коронавирус .

Сега вниманието се обръща към това, какво още може да реализира дуото през оставащото време , преди да се разсеят от изборите за немски канцлер и президентските избори във Франция през 2022 година.

" Това посещаване е удостоверение за изключителното равнище на френско-германска ангажираност на двустранно, европейско и интернационално равнище ", съобщи служителят във френската президентска администрация.
 Макрон: Ердоган дестабилизира Европа с агресия, шовинизъм и ислямизъм
Макрон: Ердоган дестабилизира Европа с агресия, шовинизъм и ислямизъм

Макрон ще приказва с Меркел, Европа би трябвало да е реалист и да пази ползите си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР