Германският институт за инфекциозни болести Роберт Кох препоръча незабавно да

...
Германският институт за инфекциозни болести Роберт Кох препоръча незабавно да
Коментари Харесай

Германският орган за инфекциозни болести зове за по-строги Covid мерки

Германският институт за инфекциозни заболявания " Роберт Кох " предложи неотложно да се наложат  " оптимални ограничавания на контактите ", с цел да се пребори Германия с надигащата се вълна от болести с новия вид Омикрон на ковид. Това съобщи Ройтерс.

Органът предложи също така да се лимитират пътуванията единствено до най-необходимите, да се форсира акцията за имунизиране и да се обезпечат задоволително безвъзмездни проби за ковид.

От " Роберт Кох " предизвестиха, че развиването на пандемията ще зависи от държанието на хората по време на празниците, както и от това какъв брой мощно ще циркулира грипът през този сезон.

Във вторник Германия регистрира 23 428 новозаразени с Covid-19 и 462 смъртни случая. Седемдневният коефициент на заболеваемост - броят на хората на 100 000 души, които са се заразили през последната седмица - е понижен до 306,4 от 316 през предходния ден, продължавайки наклонността от последните три седмици.

Здравните специалисти обаче неведнъж предизвестиха, че това не значи облекчение на обстановката, защото дневните стойности на смъртните случаи и хоспитализациите към момента са високи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР