Германският индустриален конгломерат Thyssenkrupp планира да инвестира между 150 и

...
Германският индустриален конгломерат Thyssenkrupp планира да инвестира между 150 и
Коментари Харесай

Германски гигант инвестира $250 милиона в САЩ

Германският промишлен конгломерат Thyssenkrupp възнамерява да влага сред 150 и 250 млн. $ в новата централа на асансьорния си бизнес в Съединени американски щати.

Компанията, в която 20 000 чиновници в Северна и Южна Америка, счита да построи нов обект, включващ кула за проби в Атланта до 2022 година

 След €8 милиарда загуба: Гигантът Thyssenkrupp си потегля от Америка
След €8 милиарда загуба: Гигантът Thyssenkrupp си потегля от Америка

Компанията продава и последния си цех там

" Не виждаме никакви индикации, че взривът на асансьорите понижава ", съобщи пред Reuters ръководителят на подразделението Андреас Ширeнбек.

Докато новите асансьорни съоръжения остават главен бизнес, огромна част от приходите от бизнеса се генерират от услуги, свързани с поддръжката. Асансьорният бизнес е най-печелившият за Thyssenkrupp, като съставлява съвсем половината от главните доходи на компанията за 2017 година от 1.9 милиарда евро.

 Thyssenkrupp изпадна в още по-дълбока рецесия, откакто шефът й напусна
Индустриален колос изпадна в още по-дълбока рецесия, откакто шефът му напусна

Враждата сред акционерите и управлението слага под въпрос бъдещето на компанията

Търговското напрежение сред Съединени американски щати и останалия свят към този момент не въздейства на бизнеса на немската компания. " Получаваме доставки, произвеждаме, инсталираме и правим поддръжка на локално равнище - това е доста постоянен бизнес. Пазарът на недвижими парцели в Съединени американски щати е в добра форма, на всички места има строителство ", съобщи Ширенбек.

През последните месеци немският тръст е изправен пред тежка рецесия, обвързвана със структурата на бизнеса му и неналичието на мощно водачество. Thyssenkrupp регистрира 758 млн. евро загуба за предходната година, а несъгласията сред вложители и управлението доведоха до оставките на изпълнителния шеф и ръководителя на борда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР