Германският футболен съюз (ГФС) излезе с позиция против бойкота на

...
Германският футболен съюз (ГФС) излезе с позиция против бойкота на
Коментари Харесай

Германският футболен съюз се обяви против бойкот на Световното

Германският футболен съюз (ГФС) излезе с позиция срещу протеста на Световното състезание по футбол в Русия това лято, съобщи президентът на централата Райнхард Гриндел пред ДРА. По-рано през този месец министърът на външните работи на Англия Борис Джонсън съобщи, че английски политици може да се откажат от посещаване на мачовете от Мондиала около шпионския скандал. В унисон на тези изказвания някои медии разпространиха информацията, че е допустимо даже и националният тим на Англия да бойкотира шампионата.

" Германският футболен съюз залага на разговора, а не на протеста. Един възможен протест няма да промени нищо. Напротив- Олимпийските игри в Република Корея демонстрираха, че спортът фактически могат да оказват помощ на една деескалация на напрежението в интернационалните връзки, сподели Гриндел. Заместникът му Райнер Кох споделя същото мнение. Той даже прикани да не се смесват спорта и политиката.

" Използването на спортно събитие или събития и неговите участници в политически цели не подхожда на нашите правила, сподели още Кох. Според правилника на ФИФА, възможен отвод от присъединяване може да докара даже до изваждането на страната от идващото Световно състезание. Всеки тим, който се е класирал за Световните финали, е задължен да изиграе всичките си мачове, до момента в който не отпадне, се споделя още в Наредбата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР