Германският федерален административен съд в Лайпциг постанови, че германските градове

...
Германският федерален административен съд в Лайпциг постанови, че германските градове
Коментари Харесай

Съдът в Германия разреши забрана на дизеловите автомобили в градовете

Германският федерален административен съд в Лайпциг постанови, че немските градове могат да не разрешават дизеловите коли, оповестяват немските медии.

Решението на съда не дефинира дали възбраната ще бъде изпълнена, а дали немските провинции, градове и общности имат право да постановат възбраните, без да се нуждаят от федерално законодателство за поддръжка на рестриктивните мерки за замърсяване на въздуха.

Съдебното решение се отнася до две по-ранни правосъдни решения в Щутгарт и Дюселдорф, столиците на немските провинции Баден-Вюртемберг и Северен Рейн-Вестфалия, където замърсяването на въздуха надвишава в големи размери допустимите нива. От неправителствената организация DUH заведоха каузи против двата града, изтъквайки, че не са сторили задоволително за битка със замърсяването от колите.

Съдът в Щутгарт разгласи, че възбраните за шофиране са " най-ефективните " средства за възстановяване на качеството на въздуха и опазването на здравето на хората в градските региони, до момента в който съдът в Дюселдорф постанови, че възбраните би трябвало да бъдат " съществено прегледани ".

Германското държавно управление и авторитетната автомобилна промишленост в страната се опълчват на възбраните на дизеловите коли.

Милиони немски водачи и компании също трескаво чакаха решението на съда, като мнозина от тях са разтревожени за следствията върху работата си и възможната амортизация на техните коли.

Все отново, изправено пред възможна наказателна процедура от страна на Европейския съюз поради качеството на въздуха в Германия, немското държавно управление приготвя други възможности. По-късно през тази година Министерството на превоза може да актуализира разпоредбите за придвижване, с цел да включи опция градовете да постановат възбрана върху дизелови коли по избрани направления. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР