Германският десноцентристки кандидат за следващ председател на Европейската комисия Манфред

...
Германският десноцентристки кандидат за следващ председател на Европейската комисия Манфред
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Не искам нито популистка, нито лява Европа

Германският десноцентристки претендент за идващ ръководител на Европейската комисия Манфред Вебер изрази вяра, че на завършващите през днешния ден избори за Европейски парламент гласоподавателите ще поддържат Европа на стабилността на един единен и упорит континент, съобщи АП.

Вебер, чиято Европейска национална партия (ЕНП) се надява да остане най-голямата група и в идващия европарламент, гласоподава в родната си Бавария. "Не желая да виждам една дясна популистка Европа, която желае да унищожи концепцията за заедност, а също съм срещу Европа в ръцете на левицата ", сподели още той.

Австрийският канцлер Себастиан Курц изрази вяра, че на тези европейски избори ще бъдат укрепени центристките партии, а не крайната левица и десница. Курц съобщи във Виена, че се надява десноцентристката му Европейска национална партия да резервира първото място в Европейския парламент.

Вотът в Австрия е и първи тест за поддръжка преди националните избори през септември след разпадането на ръководещата коалиция на Курц преди седмица в скандал с към този момент подалия оставка водач на крайнодясната Австрийска партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе, която участваше в кабинета.

Независимо от резултата на европейските избори, на следващия ден Народното събрание ще гласоподава по импортиран от опозицията избор на съмнение на държавното управление. Курц сподели, че чака този избор да бъде подсилен от социалдемократите и Австрийската партията на свободата, което би означавало рухване на държавното управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР