Германският автомобилен производител Порше окончателно е отхвърлил възможността да влезе

...
Германският автомобилен производител Порше окончателно е отхвърлил възможността да влезе
Коментари Харесай

"Порше" се отказва от влизане във Формула 1

Германският авто производител " Порше " дефинитивно е отхвърлил опцията да влезе във Формула 1, оповестява The Race. Решението е взето след проваляне на договарянията с през предходната година.

" Порше " беше декларирал предпочитание да влезе в шампионата през 2026 година, когато ще бъде идната огромна смяна в разпоредбите. Именно тогава във Формула 1 ще влезе различен производител от - " Ауди ".

Още в края на 2022 година се появиха известия, че от " Порше " са се отказали от проектите си, само че Международната автомобилна федерация (ФИА) настоя, че вариантите към момента са отворени, като означи, че компанията " още води диалози с тимовете от Формула 1 ".

Първоначално се очакваше немският производител да придобие 50% дял от " Ред бул ", като даже стигна до такава степен, че преди предстоящото изказване записва като комерсиална марка термина " F1nally ". От тима, основан в Милтън Кийнс, обаче се отхвърлиха от договорка, като не желаеха да губят мажоритарния си дял.

След това " Ред бул " се насочи към, което ще започва през 2026 година

Според The Race от " Порше " са провели диалози и с " Макларън ", само че английският тим е отказал по същите аргументи като " Ред бул ". Настоящите отбори във Формула 1 не желаят да губят мажоритарния си дял, до момента в който желанието на " Порше " е да купи към този момент подготвен тим и просто да промени неговото име.

, която е от същата група, към този момент си обезпечи влизане в спорта. Тя закупи 75 % от, който сега се състезава под името " Алфа Ромео ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР