Германският автомобилен гигант Volkswagen (VW) реши да построи нов завод

...
Германският автомобилен гигант Volkswagen (VW) реши да построи нов завод
Коментари Харесай

ARD пак с гореща новина за завода на Volkswagen, има ли шанс да е у нас?

Германският авто колос Volkswagen (VW) реши да построи нов цех в провинция Маниса в Турция и ще подпише съглашение в края на септември или началото на октомври, заяви ARD, като се базира държавни източни.

Германската провинция Долна Саксония, една от заинтригуваните страни на VW, също поддържа решението.

ARD, немската социална медия съобщи, че немският авто производител е избрал Турция, макар по-ниските разноски за труд в България, а различният вид на Саудитска Арабия е бил изключен.

Според новината немската компания повдигна въпроса за високите налози върху новите коли в Турция и чака да види дали ще бъдат подхванати стъпки по въпроса. ARD съобщи, че VW се стреми да създава модела „ Пасат “ в Турция и да продава 40 000 автомобила от този модел в страната годишно, както и че възнамерява производството на модели на „ Шкода “ и „ Сеат “ в новия цех.

Предвижда се инвестиция сред 1,3 и 2 милиарда евро за новия цех, за който се споделя, че ще обезпечи претовареност на към 5000 души. Очаква се фабриката да стартира произвеждане през 2022 година и да служи като една от най-важните индустриални мощности на компанията в района.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР