Германските власти тихо се подготвят за евентуално внезапно спиране на

...
Германските власти тихо се подготвят за евентуално внезапно спиране на
Коментари Харесай

Германия подготвя кризисен план за внезапно спиране на руския газ |

Германските управляващи безшумно се приготвят за вероятно ненадейно прекъсване на доставките на съветски газ с пакет от незабавни ограничения, който може да включва вдишване на контрола върху значими компании, заяви Ройтерс, базирайки се на свои източници.

Подготовката, ръководена от Министерството на стопанската система, демонстрира нарасналата степен на паника по отношение на доставките на газ, който зарежда най-голямата европейска стопанска система и е от решаващо значение за производството на стомана, пластмаси и коли. Руският газ съставлява 55% от вноса на Германия през предходната година и Берлин е подложен на напън да приключи бизнес връзките си, които съгласно критиците оказват помощ за финансирането на съветската война в Украйна.

Германия желае да се откъсне от съветските доставки, само че чака да бъде значително подвластна от Москва за газ доникъде на 2024 година Остава неразбираемо дали ще се стигне до внезапно прекъсване на доставките. Германските управляващи обявиха, че желаят да предотвратят евентуална ескалация, само че се притесняват, че Русия може да приключи едностранно газовите потоци.

Правителството ще поддържа отпущането на спомагателни заеми и гаранции за подкрепяне на енергийните компании, с цел да им помогне да се оправят с възходящите цени, и може да вземе под свое крило компании в затруднено състояние, като да вземем за пример рафинерии, настояват източниците на Ройтерс.

Миналият месец Бундестага утвърди законова смяна, която му разрешава да поеме надзор над енергийни компании в краен случай. Сега немският парламент разисква как  може да употребява мярката на процедура, да вземем за пример като поеме контрола върху рафинерията PCK, ръководена от съветския енергиен колос " Роснефт " в Шведт край Полша. Рафинерията на процедура обезпечава по-голямата част от оставащия импорт на съветски нефт в Германия и може да бъде наранена от петролно ембарго на Европейския съюз.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР