Германските власти са конфискували суперяхтата Дилбар на руския милиардер Алишер

...
Германските власти са конфискували суперяхтата Дилбар на руския милиардер Алишер
Коментари Харесай

Германия конфискува най-голямата моторна яхта в света от руски милиардер

Германските управляващи са конфискували суперяхтата " Дилбар " на съветския милиардер Алишер Усманов, заяви Forbes, базирайки се на три обособени източника.

Плавателният съд е дълъг 156 метра, оценен е на 600 милиона $ и се смята за най-голямата моторна яхта в света по брутен тонаж - тежи 15,915 тона. Обичайният ѝ екипаж е от 96 души, а в нея има 12 жилището, които могат да съберат 24 пасажера. Разполага с най-големият басейн, строен в миналото на яхта, както и с две хеликоптерни площадки, сауна, салон за хубост и фитнес.

Усманов бе част от листа с съветски милиардери, които ще получат наказания от Европейски съюз като реакция против нашествието в Украйна. Съвсем неотдавна той загуби и спонсорските си контракти към британския футболен клуб " Евертън ".

Антон Герашенко, консултант на вътрешния министър на Украйна, реагира в Telegram с предлагането яхтата да бъде преобразувана в ракетен крайцер бъде изпратена в помощ на атакуваната страна. 

Усманов закупи " Дилбар " през 2016 от немския корабостроител Lürssen, който я сътвори особено за него в границите на 52 месеца. Фирмата я назовава " една от най-комплексните и предизвикателни яхти, строени в миналото - както откъм размери, по този начин и откъм технология. "

По време на представянето ѝ през 2016 изпълнителният шеф на Lürssen споделя: " " Дилбар " има най-напредналите технологии за сигурност от всички суперяхти в света. Но слуховете, че съдържа система за противоракетна защита, са нелепости. "

В същото време френският финансов министър Бруно ле Мар разгласи, че е иззета яхтата на притежателя на Rosneft Игор Сечин. 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР