Германските власти предупреждават, че няколкостотин деца в страната са подложени

...
Германските власти предупреждават, че няколкостотин деца в страната са подложени
Коментари Харесай

Доклад: Радикализираните деца в Германия са риск за сигурността

Германските управляващи предизвестяват, че няколкостотин деца в страната са подложени на риск от ислямска радикализация и съставляват "риск за сигурността, който не може да се неглижира “, написа Politico.

Деца и юноши, израстващи в фамилии, които следват ученията на радикалния ислям "се отглеждат с екстремистки светоглед, който оправдава насилието против другите “, съгласно разбор на Германския федерален отдел за отбрана на конституцията.

Децата от тази група демонстрират "бърза, ранна и по-вероятна радикализация “ съгласно отчета, копие от който е попаднал в локалната преса.

Облъчването на децата от коренен ислям е "стряскащо “ и съставлява предизвикателство за идващите години, счита шефът на Германския федерален отдел Ханс-Георг Маасен.

Как "Ислямска страна " сътвори международна мрежа от убийци

Преди месеци Маасен предизвести, че децата и дамите, завръщащи се в Германия от териториите в Близкия изток, окупирани от "Ислямска страна “ са опасност за сигурността на Германия. Настоящият отчет прецизира, че опасността съществува измежду "трицифрен “ брой фамилии, живеещи в Германия, които не са пътували в Сирия или Ирак.

Докладът принуди членове на ръководещите християндемократи на канцлера Ангела Меркел да призоват за разхлабване на регулациите, които попречват организацията да проверява деца под 14-годишна възраст.

"Не става дума за криминализиране на младежите под 14-годишна възраст, а за отбрана против обилни опасности в нашата страна, да вземем за пример от ислямистки тероризъм, който също употребява децата ", уточни специалистът по сигурността на ХДС Патрик Сенсбург.

Руска ракетна офанзива умъртви сина на водача на "Ислямска страна "

Четири аргументи за какво не се вижда краят на сирийския спор

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР