Германските спецслужби предупреждават, че десетки живеещи в страната жени и

...
Германските спецслужби предупреждават, че десетки живеещи в страната жени и
Коментари Харесай

Германските спецслужби предупреждават за жени и деца джихадисти в страната

Германските спецслужби предизвестяват, че десетки живеещи в страната дами и малолетни лица съставляват заплаха за сигурността на жителите и даже имат подготвеност да правят терористични набези, оповестява „ Дойче веле ".

Към сегашния миг за рискови в страната се смятат повече от 720 ислямисти, 10% от които са дами и деца под 18-годишна възраст, настояват източници от спецслужбите.

В началото на месец декември ръководителят на Федералната организация за отбрана на Конституцията Ханс-Георг Маасен предизвести за заплаха, произлизаща от радикализирани дами и деца, изключително измежду тези, завръщащи се от някогашните територии, следени от близкоизточната терористична формация „ Ислямска страна ". Съгласно думите му, измежду децата и подрастващите, посещаващи образователните заведения под властта на джихадистите, има такива, които са се поддали на „ промиване на мозъка " и са радикализирани.

„ Жените, които в последните години са живели на територията на халифата, постоянно са радикализирани и се разпознават с идеологията на „ Ислямска страна ", по тази причина с цялостно съображение може да бъдат избрани като джихадисти ", акцентира Маасен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР