Германските социалдемократи (СДП) са готови да проведат разговори с други

...
Германските социалдемократи (СДП) са готови да проведат разговори с други
Коментари Харесай

Германските социалдемократи са готови да преговарят с други партии за излизане от кризата

Германските социалдемократи (СДП) са подготвени да проведат диалози с други партии за превъзмогването на политическата невъзможност, зародила след неуспеха на канцлера Ангела Меркел за образуване на трипартийна ръководеща коалиция. Това заяви Ройтерс, цитирайки върховен представител на лявоцентристката партия, осведоми БНР.

Решението на СДП е реалност, макар че преди време партията разгласи, че ще излезе в съпротива предвид на най-лошия си избирателен резултат от следвоенния интервал. Това като че ли прави по-малко евентуално провеждането на нови избори в Германия.

"СДП няма да каже "не " на провеждането на полемики ", съобщи генералният секретар на партията Хубертус Хайл пред кореспонденти в петък след траяло с часове разискване сред партийните водачи на този значим въпрос.

Хайл обаче не уточни с кои партии имат намерение да договарят социалдемократите, нито дали желаят още веднъж да бъдат част от ръководещата коалиция, или просто биха дали парламентарна поддръжка за едно държавно управление на малцинственото, водено от канцлера Меркел.

Ройтерс припомня, че в последните дни СДП е подложена на възходящ напън да се откаже от опозицията си против възобновяване на така наречен "голяма коалиция " с християндемократите на Меркел (ХДС) и с баварските им съдружници от Християнсоциалния съюз (ХСС).

Социалдемократите управляваха дружно с Меркел от 2013-а година насам, само че незабавно след изборите от края на септември водачът на партията Мартин Шулц съобщи, че СДП би трябвало да вземе под внимание волята на гласоподавателите и да излезе в съпротива.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР