Германските промишлени поръчки неочаквано скочиха през юни, отчитайки най-високия си

...
Германските промишлени поръчки неочаквано скочиха през юни, отчитайки най-високия си
Коментари Харесай

Не е болният човек на Европа? Заводските поръчки в Германия скочиха до 3-годишен връх

Германските промишлени поръчки ненадейно скочиха през юни, отчитайки най-високия си растеж от три години насам. Изненадващото нарастване се дължи на няколко огромни поръчки – изключително в аерокосмическия бранш. Това раздели анализаторите по въпроса дали показанията съставляват резистентен напредък и най-голямата стопанска система в Европа се стабилизира, или явлението е единствено краткотрайно.

Германската промишленост наподобява затънала в меланхолия, като данни от статистическата работа от вторник демонстрираха, че спадът в индустриалния бранш се е задълбочил през юли.

На фона на това обаче данните от петък демонстрират, че входящите поръчки са се нараснали със 7% по отношение на май на сезонно и календарно поправена база. Анкетираните от Reuters икономисти чакаха спад с 2%. Без въпросните няколко огромни поръчки данните въпреки всичко щяха да покажат спад от 2.6%.

Поръчките в бранша на транспортното съоръжение, като се изключи моторните транспортни средства, са нарастнали с 89.2%, оповестиха от службата, като приписват това на една огромна авиокосмическа договорка.

В това отношение днешният плюс надали е резистентен “, счита основният икономист на Commerzbank Йорг Кремер.

На тримесечна база поръчките са нарастнали единствено с 0.2% – резултат, който подхожда на цялостното показване на стопанската система през второто тримесечие, когато тя стагнира след зимната криза.

Слабата международна стопанска система и високите разноски за сила остават задължение за бранша “, сподели Александър Крюгер, основен икономист в Hauck Aufhaeuser Lampe bank.

Като цяло задграничните поръчки са се нараснали с 13.5% през юни, до момента в който вътрешните са намалели с 2%.

Томас Гитцел, основен икономист на VP Bank, сподели, че общата картина за 2023 година наподобява относително обнадеждаваща до момента, отбелязвайки, че като се изключи март, новите поръчки устойчиво са се нараснали месечно.

Ситуацията не е толкоз мрачна, а Германия сега се разказва като болния човек на Европа “, сподели той.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР