Германските правоприлагащи органи смятат, че в страната са възможни бунтове,

...
Германските правоприлагащи органи смятат, че в страната са възможни бунтове,
Коментари Харесай

Welt: Германия може да бъде изправена пред бунтове като тези във Франция

Германските правоприлагащи органи считат, че в страната са вероятни протести, сходни на тези във Франция. Причината за това може да бъде възходящото отменяне на демокрацията в страната. За това оповестява немският вестник " Велт ", базирайки се на изявление на ръководителя на Германския полицейски профсъюз (ГПД) Йохен Копелке.

" Такива безредици са вероятни на някои места в Германия, тъй като в страната нараства отхвърлянето на демокрацията, страната и държавната власт ", съобщи Йохен Копелке.

Подобно изказване направи и Михаела Енгелмайер, началник на Германския обществен съюз (SoVD). Според нея немските управляващи би трябвало да вземат ограничения, " тъй като неналичието на чувство за посланичество към този момент се отразява на разочарованието от политиката, на възходящата подготвеност да се гласоподава за крайнодесни партии и на политическия екстремизъм ".

„ Велт “ отбелязва, че Йохен Копелке и Михаела Енгелмайер акцентират, че обстановката в страната сега не може да се съпостави с митингите против полицейското принуждение във Франция.

По-рано, в средата на юни, няколко изследвания на публичното мнение за първи път сложиха дяснопопулистката партия " Алтернатива за Германия " на второ място измежду всички партии (със 17% до 20% поддръжници). На първо място беше опозиционният сега Християндемократически съюз, а на трето - Германската социалдемократическа партия на Олаф Шолц.

Погромите във Франция не престават от 27 юни. Протестите бяха провокирани от гибелта на 17-годишно момче, което беше убито от служител на реда при инспекция на документи на пътя. През нощта на 3 юли бяха арестувани 157 души (включително 20 в Париж и предградията), бяха опожарени 297 автомобила и 34 здания. През петте нощи на митинга са опожарени общо 5000 автомобила и 1000 здания, регистрирани са 250 набези против полицейски сектори и са ранени повече от 700 полицейски чиновници. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР