Германските органи за сигурност са помогнали за неутрализирането на руска

...
Германските органи за сигурност са помогнали за неутрализирането на руска
Коментари Харесай

Германия е помогнала на ФБР да неутрализира руска компютърна шпионска мрежа

Германските органи за сигурност са помогнали за неутрализирането на съветска компютърна шпионска мрежа в ръководена от Съединени американски щати интервенция, която разкри частично шпионаж на проектите на Германия за Украйна, заяви през вчерашния ден вътрешното министерство в Берлин, съобщи ДПА.

Хакерската група APT 28 е конфигурирала злотворен програмен продукт на стотици дребни рутери в офиси и частни домове, действайки под управлението на Руското военно разузнаване ГРУ, разгласи ведомството.

Хакерите са употребявали интернационалната инфраструктура, с цел да нападат немски цели през последните две години, в това число по отношение на политиката на Германия и доставките за Украйна, сподели представителят на вътрешното министерство, като цитира органи на немското вътрешно разузнаване.

„ Атаките бяха съсредоточени върху информация за политико-стратегическата ориентировка на Германия по отношение на Русия и поддръжката за доставките на военни артикули за Украйна “, сподели представителят, цитирайки разследващата работа, публично наричана Служба за отбрана на конституцията.

Атакувани са били и цели в други страни от Европейския съюз и НАТО.

„ Наясно сме какви принадлежности употребява незаконният режим на (руския президент Владимир) Путин “, сподели министърът на вътрешните работи Нанси Фезер.

„ Нашите дейности демонстрират какъв брой сериозна е опасността от съветските хакерски атаки, само че също и по какъв начин се въоръжаваме против тези закани “, посочи Фезер.

Засегнатите устройства към този момент не могат да бъдат употребявани за интервенции по кибершпионаж, написа Българска телеграфна агенция.

Зловреден програмен продукт, конфигуриран на рутери, е бил употребен като световна платформа за кибершпионаж, съгласно изказване на Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати (ФБР) и информация, дадена през вчерашния ден от министерски представител.

Според ФБР цели на шпионските действия са били държавни управления, военните, организации за сигурност и компании в Съединени американски щати и други страни. „ Руските разследващи организации са се обърнали към незаконни банди, с цел да им оказват помощ в този случай “, се споделя още в изказването на Съединени американски щати.

Собствениците на засегнатите устройства " доста евентуално не са били действителната цел на офанзивите ", изясни министерският представител. Хакерите са употребявали устройствата, с цел да прикрият структурата на личната си офанзива.

Хакерската група APT28 е дейна в международен мащаб най-малко от 2004 година и министерството на вътрешните работи я дефинира като един от най-активните и рискови киберактьори в света. Германското вътрешно разузнаване твърди, че групата е част от ГРУ.

Според ФБР хакерите са боравили със злотворен програмен продукт, с цел да нападат рутери, които употребяват обществено известни администраторски пароли по дифолт.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР