Германските бизнес нагласи се влошиха рязко през март с оглед

...
Германските бизнес нагласи се влошиха рязко през март с оглед
Коментари Харесай

Германия я чакат тежки времена заради войната в Украйна, отчете институтът Ifo

Германските бизнес настройки се утежниха внезапно през март предвид на съветската инвазия в Украйна. Индексът на института Ifo, основан на месечно изследване измежду към 9 хиляди компании и определящ равнището на бизнес климата в Германия, се намали през март до 90,8 от 98,5 пункта през февруари, съобщи БНР.

Индексът, измерващ настоящите бизнес условия, спадна по-слабо до 97,0 от 98,6 пункта, до момента в който показателят на Ifo института за бъдещите бизнес упования през идващите шест месеца се срина до 85,1 от 98,4 пункта.

" Компаниите в Германия чакат сложни времена ", сподели президентът на Ifo Клеменс Фюст и означи, че спадът на бизнес упования за идващите шест месеца е по-голям, в сравнение с при експлоадирането на коронавирусната пандемия през март 2020 година

Най-важният водещ индикатор за стопанската система на Германия преди този момент се покачваше за два следващи месеца. Но последствията от войната в Украйна с към този момент възходящи разноски за сила и последствията от глобите по отношение на Русия основават проблеми за фирмите.

В индустриалния бранш Ifo подиндексът спадна през март повече от всеки път. Това важи и за упованията на индустриалните компании, означи Фюст. Освен това фирмите към този момент оцениха бизнес вероятностите си като " извънредно несигурни ".

И в бранша на услугите бизнес климатът се утежни доста през настоящия месец. Това се дължи на забележителен спад в упованията, като вероятността за идващите месеци е изключително мрачна в промишлеността, занимаваща се с  логистиката. За разлика от тях, доставчиците на услуги оставиха оценките си за настоящата обстановка на практика непроменени.

В търговията Ifo показателят на бизнес климата се срина, като знакът за упования означи рекорден спад. Оценките за актуалната обстановка обаче останаха съвсем непроменени и остават към момента позитивни.

Значително утежняване бележи и бизнес климатът в строителството вследствие на много по-песимистични упования за идващите месеци. Оценките на актуалната обстановка също се утежниха, само че огромна част от строителните компании към момента са удовлетворени от настоящия си бизнес.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР