Германски учени обявиха, че са открили причината за тромбозите при

...
Германски учени обявиха, че са открили причината за тромбозите при
Коментари Харесай

В Германия откриха причината за проблемите с „АстраЗенека“

Германски учени оповестиха, че са разкрили повода за тромбозите при имунизацията на „ АстраЗенека “. Освен това има средство, което изцяло предотвратява последствията от сходни нежелани реакции, съобщи БНР.

Изследователи от университета в Грайфсвалд оповестиха, че са разкрили повода за проблемите с имунизацията. Те са открили, че при някои пациенти препаратът провокира прекомерно мощен отговор, който кара тялото им да създава тромбоцити. Учените са изследвали кръвта на шестима пациенти с тромбоза. При всички имунизацията е задействала тромбоцитите в кръвта. Това нормално се случва при рани - тогава се задействат тромбоцитите и провокират съсирване на кръвта и затваряне на раната.

При някои хора имунизацията провокира активиране на механизъм, който води до формиране на съсиреци в мозъка. Тъй като този механизъм е бил ясно разпознат от откривателите, е било допустимо и незабавно да се откри точното лекуване за такива положения. Лекарства има и те са 100% ефикасни. Не могат да бъдат предписвани профилактично, а единствено при настъпване на затруднения. Лечението предотвратява образуването на тромб.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР