Германски съд забрани услугата за споделено пътуване на Uber ("Юбер")

...
Германски съд забрани услугата за споделено пътуване на Uber ("Юбер")
Коментари Харесай

Германия поряза жестоко „Юбер”

Германски съд забрани услугата за споделено пътешестване на Uber ( "Юбер ") в Германия, изтъквайки, че американската компания няма нужния лиценз за осъществяване на транспортни услуги посредством наети коли, осведоми "Ройтерс ", представен от money.bg

Това е следващият удар за компанията, която изгуби лиценза си за осъществяване на активност в Лондон, който беше най-големият ѝ пазар на Стария континент.

Решението на немския съд влиза в действие незабавно и не може да бъде обжалвано.

"Ще разгледаме присъдата и ще решим какви ще са идващите ни стъпки, с цел да подсигуряваме, че услугата ни ще продължи да се доставя на потребителите ", сподели представител на Uber.

Според осведомени със случая компанията ще промени модела, под който оперира в Германия. Все отново "Ройтерс ", базирайки се на собствен източник, показва, че тя ще потърси метод за обжалване на решението.

Ищецът, Taxi Deutschland, уточни, че желаят решението да влезе в действие неотложно. След него Uber ще би трябвало да заплаща по 250 евро санкция за всеки транспорт, като глобата може да доближи до 250 хиляди евро при повторение на нарушаванията.

Това не е първото решение на съда против Uber в Германия.

Преди четири години ѝ беше неразрешено да свързва водачите, каращи личните си коли, с пасажерите посредством приложението си. Но и сегашната форма на осъществяване на интервенции от страна на компанията е противозаконен, защото тя се популяризира като снабдител на транспортна услуга.

"От позиция на клиентите самата Uber обезпечава услугата и затова е бизнесмен ", уточни съдията по делото.

В Германия, където Uber е дейна в седем града, в това число Берлин, Франкфурт и Мюнхен, компанията работи с бизнеси чартърен на коли и лицензираните им водачи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР