Германски патолози извършиха прецизни аутопсии на хора, починали след зараза

...
Германски патолози извършиха прецизни аутопсии на хора, починали след зараза
Коментари Харесай

Учени откриха доказателството, че Ковид-19 наистина убива

Германски патолози направиха прецизни аутопсии на хора, умряли след болест с ковид. Целта на проучването: да се откри дали пациентите са умряли „ от Ковид-19 “ или „ с Ковид-19 “. Резултатите са еднопосочни

Дали покойният е умрял „ от Ковид-19 “ или „ с Ковид-19 “? Този въпрос постоянно разбунва духовете освен в България. Едно задълбочено изследване на учени от Университетската клиника в Регенсбург внася изясненост в противоречивата тематика, разкрива Дойче Веле.

Патолозите под управлението на основната лекарка доктор Катя Еверт са направили доста прецизни аутопсии на пациенти, починали по време на първата вълна на пандемията. Четиримата мъже и четирите дами са били на възраст сред 44 и 73 години и преди гибелта си е трябвало да бъдат обдишвани.

„ Дори млад и здрав човек може да почине от Ковид “

„ Седем от тях сигурно са починали от Ковид-19, а осмата пациентка – с вируса “, казва патоложката доктор Еверт. Най-честата причина за гибелта в обсъжданите случаи: доста органи просто спрели да работят. „ Органите последователно престават да извършват функционалностите си “, изяснява доктор Еверт.

При осмата пациентка гибелта е настъпила в следствие от чернодробна цироза, само че останалите пациенти в началото въобще не са били в сериозно положение. При тях лекарите установили леки медицински проблеми като високо кръвно налягане, свръхтегло, сърдечни разстройства. „ Но в общи линии нищо, което можем да определим като съществено предхождащо заболяване “, казва патоложката. Нейният извод гласи: „ Дори млад и хипотетично напълно здрав човек може да почине от Ковид-19 “.

Лекарите се натъкнали и на една находка, която изненадала всички. Белите дробове на починалите в действителност били тежко повредени, само че при половината от тях патолозите открили и гъбична зараза. Именно тя провокирала деградацията на витално значимите органи. Тези гъбички били резултат от болестта с ковид.

Находката на лекарите от Регенсбург демонстрира какъв брой е значимо да се прави детайлна аутопсия на хората, починали в резултат от болест с ковид. „ От аутопсиите научаваме доста “, споделя доктор Еверт.

„ Ако не бяха с Ковид, тези хора щяха още да са живи “

Резултатите на патолозите от Регенсбург са еднопосочни, а изследването им беше оповестено в научното списание „ Virchows Archiv “. Въпреки това обаче към момента не могат да се вършат генерални изводи. За да може сигурно да се отговори на въпроса какъв брой от инфектираните с коронавирус пациенти впоследствие умират „ от Ковид-19″, а не просто „ с Ковид-19″, би трябвало да бъдат направени много повече аутопсии, а клиничните находки да се проучват точно във всеки обособен случай, споделя доктор Еверт. Но въз основата на своето изследване тя е безапелационна в едно: „ Ако не бяха с ковид, седем от тези осем пациенти с доста огромна сигурност щяха още да са живи “.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР