Германски нискотарифен превозвач обяви, че от 6 юли започва полети

...
Германски нискотарифен превозвач обяви, че от 6 юли започва полети
Коментари Харесай

Нискотарифна немска авиокомпания спасява сезона у нас с полети до Варна и Бургас

Германски нискотарифен транспортьор разгласи, че от 6 юли стартира полети до Бургас и Варна. 26 от тях ще са до морската столица, а до аеропорта в Сарафово – 12, заяви bTV. 

Новината внася оптимизъм измежду хотелиерите в Слънчев бряг, че сезонът ще бъде избавен. От Регионалната туристическа камара в Бургас дефинират сезона като туризъм „ ден за ден “. 

Засега хотелиерите на Слънчака разчитат единствено на българските и румънските туристи. Голяма част от хотелите взеха решение изобщо да не отворят порти, а други ще го създадат по-късно през юли. 

Управителят на един от огромните хотели в курорта Цветан Иванов разкри, че туристите се хранят с ръкавици. Температурата се мери на всеки, който влиза в постройката, добави той. 

Пред всяка от вратите има сложена дезинфекционна стелка. „ В момента имаме туристи единствено от България и от Румъния. Очакваме през почивните дни над 300 души “, съобщи Иванов. 

„ Туристите одобряват ограниченията обикновено. Те са за тяхната и за нашата сигурност “, добави той.

„ Сезонът от ден на ден се измества в бъдещето, т.е. взема решение се ден за ден. Не се е стигнало до поголовно отричане на резервираните почивки до този миг. Никой не може да предвижда какво ще се случи “, сподели пък Христина Славова от Регионалната туристическа камара – Бургас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР