Германската социалдемократическа партия (ГСДП) изпреварва десноцентристкия блок на Християндемократическия съюз

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) изпреварва десноцентристкия блок на Християндемократическия съюз
Коментари Харесай

Германските социалдемократи водят месец преди изборите

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) изпреварва десноцентристкия блок на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС) по социална поддръжка, малко повече от месец преди парламентарните избори в Германия, демонстрира ново изследване, представено от ДПА.

Според анкетата, извършена от института " Форза " за малките екрани Ер Те Ел и Ен Те Фау, за ГСДП имат намерение да гласоподават 23 % от гласоподавателите, а за блока ХДС/ХСС - 22 на 100.

Социалдемократите са спечелили два процентни пункта спрямо предходната седмица, когато изпревариха Зелените и се подредиха на второ място.

През последните седмици стабилната преднина, която ХДС/ХСС имаше по-рано, се стопи, поставяйки под засилващ се напън претендента на блока за канцлер Армин Лашет, който се надява да наследи на поста Ангела Меркел.

ГСДП за първи път от 15 години има по-голяма поддръжка от ХДС/ХСС в изследване на " Форза ". Това е още по-забележително, като се има поради прекомерно слабото начало на социалдемократите в предизборната акция, когато някои наблюдаващи значително ги отписаха като значима политическа мощ, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР