Германската полиция e извършила внезапни проверки на 20 места в

...
Германската полиция e извършила внезапни проверки на 20 места в
Коментари Харесай

Германия забрани, обискира три групи, свързани с Хизбула

Германската полиция e направила неочаквани инспекции на 20 места в няколко провинции, удряйки организации, които са били неразрешени поради връзките си с ливанската радикална ислямистка формация " Хизбула ", осведоми ДПА.

Проверките са привели в деяние възбрана за трите групи - " Германско ливанско семейство ", " Хора за хората " и " Дайте мир ", която беше оповестена на 15 април, съобщи представител на немското вътрешно министерство.

Внезапните полицейски инспекции са били осъществени в Бремен, Хесен, Хамбург, Долна Саксония, Северен Рейн Вестфалия, Шлезвиг-Холщайн и Рейнланд-Пфалц.

" Онези, които поддържат тероризма, няма да бъдат в сигурност в Германия ", посочи представителят на вътрешния министър Хорст Зеехофер в " Туитър ".

" Без значение в каква дегизировка се появяват неговите поддръжници, те няма да намерят несъмнено леговище у нас ", добави министърът, който сега е в карантина у дома поради заразяване с ковид.

Полицейските дейности са " обръщение към враговете на Израел: Германия стои един до друг с народа на Израел ", акцентира Пол Зиемяк, общоприет секретар на ръководещата Германия Християндемократическа партия (ХДС).

Твърди се, че трите неразрешени групи са събрали дарения и са уредили спонсорство за " фамилии мъченици " на Хизбула.

Министерството съобщи, че младите поддръжници на Хизбула са по-склонни да вземат участие в борбата против Израел заради сигурността, че техните близки ще получат финансова поддръжка при положение на гибел.

Целта на организациите е да разпространяват битката на шиитската група против Израел, което опонира на концепцията за интернационално съгласие, съобщи министерството.

Германия забрани активността на Хизбула на нейна територия през март 2020 година

Вътрешната разследваща организация на Германия пресмята, че сега в страната има към 1050 членове и поддръжници на Хизбула.

Те не съставляват публична организация в Германия, само че вместо това работят в импровизирано качество, набирайки средства, наред с други действия, съгласно чиновници на службите за сигурност.

В момента една сунитска ислямистка група Хамас взе участие в мощен спор с израелските военни в линията Газа и към нея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР