Германската полиция е извършила обиски на няколко места в източната

...
Германската полиция е извършила обиски на няколко места в източната
Коментари Харесай

В Германия нищят заговор на антиваксъри за убийството на премиера на Саксония

Германската полиция е направила обиски на няколко места в източната провинция Саксония като част от следствие на скрит план за убийството на министър-председателя на провинцията Михаел Кречмер от деятели против имунизацията, съобщи " Ройтерс ".

Обиските в град Дрезден са били ориентирани към обособени членове на група в програмата за известия " Телеграм ", където са били обсъждани проекти за убийството по отношение на рестриктивните мерки поради ковид на провинциалното държавно управление, посочи полицията.

Групата " Dresden Offlinevernetzung ", или " Дрезден офлайн мрежа ", притегли вниманието на управляващите след следствие, оповестено предходната седмица от публичната телевизия ZDF.

Репортажът на ZDF разкри, че членове на групата в " Телеграм " са разговаряли за убийството на представители на държавното управление на Саксония на срещи в Дрезден.

Специални елементи са взели участие в спецакциите през днешния ден, подхванати след изказвания на членове на " Телеграм " групата, които допускат, че те може да имат остри оръжия и арбалети, заяви полицията на Саксония в " Туитър ".

В Саксония, която има втория най-голям ритъм на новозаразени с ковид в Германия и най-ниския % на имунизация, през последните седмици се организираха митинги от съперници на рестриктивните мерки за ковид.

Миналия месец група протестиращи организираха осветено с факли събиране пред дома на министърката на вътрешните работи на Саксония, което всеобщо беше забелязано като неявна опасност за принуждение против нея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР