Германската крайнодясна партия Алтернатива за Германия реши да затвърди анти-ЕС

...
Германската крайнодясна партия Алтернатива за Германия реши да затвърди анти-ЕС
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия обяви предизборната платформа - излизане на Германия от ЕС

Германската крайнодясна партия " Алтернатива за Германия " реши да затвърди анти-ЕС платформата си преди парламентарните избори през септември, осведоми ДПА.

" Ние считаме излизането на Германия от Европейския съюз и установяването на нова европейска заинтригувана група за нужда ", се споделя на платформата на партията, призната от 400 от 600 делегати на партиен конгрес в Дрезден.
 В Германия разискват приемника на Ангела Меркел
В Германия разискват приемника на Ангела Меркел

Брожение измежду ръководещата коалиция

За първи път партията толкоз ясно приканва Германия да напусне Европейски Съюз в предизборна платформа.

Партийният водач Йорг Мойтен, член на Европейския парламент, отхвърли този път. " Политиката е изкуството на опцията ", означи той.

Декзит бе една от главните тематики в " Туитър " в Германия в неделя.

Заместник-председателят на Свободните демократи Александър Граф Ламбсдорф упрекна " Алтернатива за Германия " в прибягване до шовинизъм . Според него Декзит ще бъде " края на Европейски Съюз и вътрешния пазар, нашия най-съществен изхабен пазар ".

Крайнодясната партия също приканва за прекъсване на миграцията по японския модел и приемане на " ковид резолюция " за отменяне на наложителните проби и имунизации.

" Алтернатива за Германия " не реши кой да води партията на изборите, само че взе решение, че по-късно ще избере двама претенденти от партията за съпредседатели.

Основана през 2013 година, " Алтернатива за Германия " е най-голямата опозиционна партия в Бундестага, само че другите партии изрично отхвърлят образуване на коалиция с нея след изборите на 26 септември.

Вчера също по този начин водачът на Християндемократическия съюз Маркус Зьодер съобщи, че ще се бори с ръководителя на Християндемократическия съюз Армин Лашет за претендент за канцлер на Германия на консерваторите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР